Skip to content

Fostra barns matsinne

Våra barn behöver kunskap i mat och matlagning för att få en sund syn på det som ska föda oss ett helt liv. Ett bra sätt att väcka barns intresse för mat och tillagning är att inkludera dom i alla steg. Saknar de kunskap finns risk att de hamnar snett i en värld som uppmuntrar mycket ohälsosamt.

Knuffa genom att titta på skolans matsedel och prata med barnet om vad hen gillar med skolmaten. Föräldrar får därigenom dessutom en insikt i vad barnen faktiskt äter och kunskap vilka dagar som det kan vara klokt att skicka med extra frukt. För frukt hoppas knuffa att ni skickar med ert barn varje dag om det inte serveras på skolan.

Ta gärna med barnet och gå och handla och be hen att hjälpa till att hitta det som står på matlistan. Läs innehållsförteckningen tillsammans och prata om vad den innehåller. 

Det kanske mest effektiva sättet att få barn att få insikt i mat och matlagning är att laga mat tillsammans. Det gör att de blir mer benägna att prova på ny mat och dessutom ökar deras självkänsla. Provsmaka olika typer av mat för att låta dem hitta rätt i djungeln av hälsosamma och hälsosamma produkter. Finns det möjligen hälsosammare alternativ som de kan välja och som de tycker om?

Låt oss knuffa våra barn till en sund syn på mat och stärk deras förmåga att tillaga.  

Lämna en kommentar

Scroll To Top