Skip to content

Varva ner

Stress är naturligt i våra liv. Även de människor som lever längst på vår kära moder jord upplever stress i sina liv. Stress som ökar risken för livsstilsrelaterade sjukdomar.

Det tycks omöjligt att leva ett stressfritt liv och det är inte heller troligt att vi vill leva ett sådant liv.

De människor som lever längst har rutiner som vi ofta saknar i våra liv. I Okinawa tar invånarna sig tid dagligen att minnas sina anhöriga som har gått bort. Andra ber och i Costa Rica tar de en power-nap och i Sardinien har de ”happy hour” för att varva ner. 

Knuffa gillar tanken att införa ”happy hour” på arbetsplatsen en gång i veckan där man erbjuder tilltugg och god dryck. Vi bör även släppa normen att det är fel att blunda och vila en kort stund även på arbetsplatsen. Knuffa personalen till att blunda och vila några minuter varje dag. 

En stressförebyggande miljö behöver inte innebära stora förändringar, snarare har det visat sig att okomplicerade knuffar har bäst resultat.

Lämna en kommentar

Scroll To Top